Rondom Les Sources ligt een grote tuin met een oude eik, een kruidentuin en perken met allerlei planten en bloemen, rozen, fruitstruiken en fruitbomen. Er loopt een riviertje langs genaamd de Aisne. Er zijn diverse zitjes en ligstoelen waar u rustig kunt zitten, genietend van het geluid van het kabbelende water en de vogels. De gele kwikstaart, kramsvogels, het ijsvogeltje, de waterspreeuw, de grote bonte specht, groenlingen, buizerds, merels, vinkjes, mezen, winterkoninkje, mussen, spreeuwen, ze komen allemaal, in hun jaargetijde, voor in onze tuin. Eekhoorntjes zijn ook aanwezig en in het najaar druk bezig met het verzamelen van de noten van onze hazelaars. In het veld achter onze tuin kunt u, als u geluk heeft en veelal in de schemer, vossen, hazen en reeën zien. Bij de waterkant hebben we een wasbeer en een das gezien.

Voor het hotel hebben we een mooi aangelegd terras met diverse zitjes en een barbecue. Op zwoele zomeravonden kunt u hier ook dineren.

Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Op het terras zijn een speelhuisje en een zandbak. In de tuin zijn schommels, een trampoline en een glijbaan. Er gaat een "boomstambrug" over de rivier en zo kunnen ze het eilandje en het gebied aan de andere kant van het water ontdekken. Bij warm weer en laag water kunnen ze in de rivier spelen.